Van Büyükşehir Belediyesi’nde memurların çalışma şartlarında iyileştirme

Van Büyükşehir Belediyesi’nde memurların çalışma şartlarında iyileştirme
2 Eylül 2024 15:14
38

Van Büyükşehir Belediyesi memur çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapmak amacıyla Tüm Bel-Sen ile ek sözleşme imzaladı. Sözleşme uyarınca özellikle kadın çalışanların sosyal haklarında önemli iyileştirmeler olacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında memurlara yönelik ek sözleşme imzalandı.
Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine, Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ile Tüm Bel-Sen Eşbaşkanları Rojbin Fırat ve Ekrem Pala ve sendika yöneticileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğünde hizmet veren memurların sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik düzenlenen sözleşmede, kadın çalışanların çalışma şartlarına yönelik önemli kararlar imza altına alınırken, çalışanlara ek yemek yardımı ve Sosyal Denge ödemesi arttırıldı.

İmzalanan Toplu iş sözleşmesinin ek protokolone göre, kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde izinli sayılacak. Doğum yapan kadın çalışana resmi analık izni haricinde sekiz hafta ücretli izin de verilecek. Öte yandan protokolde 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli çalışanlar da idari izinli sayılacak. Kadın çalışanlara rahim ağzı kanseri aşısı HPV aşısının talebi doğrultusunda ücretsiz yaptırılacağı sözleşme de memurların sosyal ve mali haklarında önemli değişiklikler de yapıldı.

İmzalanan yeni sözleşmenin kurumdaki memur çalışanların sosyal yaşamına olumlu etki etmesi öngörülüyor.

Van Haber

Muş haberleri ve son dakika muş haber sitesi. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerinin 49 Muş Gazetesi güncel haberleri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.